Δημοσιεύθηκε την

Γλυκολικό οξύ

m

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα από τα δημοφιλή συστατικά στην κοσμετολογία και τις θεραπείες προσώπου λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων για το δέρμα. Είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα απολεπιστικά οξέα και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Ας εξετάσουμε λίγο περισσότερο τα οφέλη του και τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Οφέλη του γλυκολικού οξέος για το δέρμα:

Απολέπιση: Το γλυκολικό οξύ βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτοντας λαμπερό, νεανικό δέρμα κάτω από την επιφάνεια.

Ενίσχυση της κυκλοφορίας: Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την παροχή θρεπτικών ουσιών στο δέρμα, βοηθώντας στην αναγέννηση των κυττάρων.

Μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών: Το γλυκολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, καθώς προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Αντιμετώπιση ακμής: Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των βακτηριδίων που προκαλούν ακμή.

Ενυδάτωση: Αν και είναι ισχυρό απολεπιστικό, το γλυκολικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Πώς χρησιμοποιείται:

Κρέμες και σέρουμ: Πολλές κρέμες προσώπου και σέρουμ περιέχουν γλυκολικό οξύ ως κύριο συστατικό για απολέπιση και ανανέωση του δέρματος.

Περιποίηση στο σπίτι: Υπάρχουν επίσης προϊόντα περιποίησης στο σπίτι, όπως μάσκες και πιλιγκ, που περιέχουν γλυκολικό οξύ για εφαρμογή στο δέρμα με την άνεση του σπιτιού σας.

Θεραπείες σε επαγγελματικά ινστιτούτα: Πολλά επαγγελματικά ινστιτούτα ομορφιάς προσφέρουν θεραπείες προσώπου που περιλαμβάνουν γλυκολικό οξύ, συχνά σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως μικρο-δερμαβραστική και υαλουρονικό οξύ.